Mustikkaa ja maksaruohoa

Puutarhakuumetta on kovasti ilmassa, joko sinä sait tartunnan? Onneksi tästä ”taudista” on paljon enemmän hyötyä kuin haittaa! Puutarhanhoito parantaa tutkitusti mielialaa ja lievittää stressiä. Altistuminen luonnon omille mikrobeille pitää yllä luontaista vastustuskykyä ja mikäpä maistuisi paremmalta kuin itse kasvatettu ruoka! Jätä siis suorituspakko sikseen ja nauti luonnosta kaikilla aisteilla!

 

Puutarhaterapiaa

 

Kevätsesongin aikana olemme myyneet paljon siemeniä ja kasvatustarvikkeita, hullaantuneet kukkasipuleista ja innostuneet pensasmustikasta. Mustikan kasvatukseen ehtii vielä hyvin mukaan ja toukokuun huipputarjouksena Megassa ovatkin pensasmustikan taimet, 3 kpl yhteensä vain 14,90 €. Taimet ovat iältään 2-3-vuotiaita ja ne tulevat kotimaiselta taimistolta. Jokaisessa setissä on kahta eri lajiketta (Northland ja Duke), mikä varmistaa ristipölytyksen ja paremman sadon. Taimia myynnissä niin kauan, kuin erää riittää.

 

Syksyinen pensasmustikka

 

Mustikan kukat houkuttelevat pölyttäjiä puutarhaan ja pensaalla on upea syysväritys. Lisäksi pensasmustikka on todella satoisa! Makoisat, kookkaat marjat eivät tahraa sormia ja ne pitävät pakastettaessa ja sulatettaessa hyvin muotonsa. Mustikka alkaa tuottaa satoa muutaman vuoden iässä ja hyvin hoidettuna se marjoo 20-30 vuotta.

 

Kasvatus ei ole vaikeaa, kun perusasiat ovat kunnossa: hapan ja läpäisevä maa, paljon aurinkoa, sopivasti vettä ja ripaus oikeanlaista lannoitetta. Tarkemmat hoito-ohjeet voit tulostaa tästä linkistä.

 

 

Saimme myös erän kivikkokasveja; mehitähtiä, maksaruohoja ja eri värisiä patjarikkoja. Nämä vaatimattomat, mutta kauniit perennat myydään 1,95 € hintaan. Lisäksi Megasta löytyy kodinonnea, viirivehkaa, peikonlehteä ja isokokoista pylvästyräkkiä. Yrtit saapuvat loppuviikolla.

 

Mehikasveja

 

Tämänviikkoinen puutarhateema tuo mukanaan muitakin mukavia hintoja. Havu- ja rodolannoite, myös mustikalle sopiva, maksaa 5,90 €/kg. Pitkävartinen, ergonominen möyhennyskuokka 9,90 € sekä Fiskarsin värikkäät pienet möyhennyskuokat vain 1,50 €/kpl. Erä puutarhakäsineitä 1 €/pari! Osastolla tarjouksia myös siemenistä ja puutarhakirjoista.

 

Yhteisiä pihapuuhia

 

Lauantaina 20.5. vietämme Megamyynti Areenalla puutarhapäivää  juhlistaen Suomen 100-vuotiasta luontoa. Myymälässä taimikirppis, kasvien vaihtopiste, maksuton amppelipaja ja puutarhaneuvontaa. Lisätietoa tapahtumasta edellisessä blogijutussa. Tuo taimi tullessasi, vie toinen mennessäsi. Tervetuloa!

 

 

 

Tämän artikkelin ja sesonkituotteiden myötä ”Mitä Megasta löytyy” -juttusarja alkaa. Puutarhaosastoa on vähitellen kehitetty ja toiveita on kuunneltu. Harrastajat ovatkin mukavasti löytäneet valikoiman äärelle. Innostus jatkuu, ja osasto tulee edelleen elämään vuodenaikojen mukana tarjoten kiinnostavia tuotteita ja edullisia hintoja. Edullisuus on avainsana myös Megan miestenosastolla ja seuraavassa jutussa sukellammekin Turon pukujen ihmeelliseen maailmaan.

 

Hyvinvointia puutarhasta

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna