Ruusunpunaista suolaa Himalajalta

Suola on tuttu, arkinen aines. Sen ainutlaatuista tapaa korostaa ruuan makua ei kukaan kyseenalaista. Suola on kuitenkin paljon enemmän kuin mauste! Se on mukana säätelemässä ja tasapainottamassa monia kehon elintärkeitä toimintoja ja sopivasti käytettynä se ylläpitää terveyttämme. Suola virtaa suonissamme ja kulkee mukana matkalla läpi ihmiskunnan historian.

 

Himalaja

 

Valinnanvaraa eri suolalaatujen suhteen on paljon. Mineraalien pitoisuudet vaihtelevat, samoin suolan väri, karkeus ja kiteiden muoto. Himalajan kristallisuola tunnettiin ennen ”kuninkaiden suolana”, niin arvokasta ja harvinaista herkkua se oli. Saimme erän tätä korkealaatuista vuoristosuolaa Megaan myyntiin ja haluamme jakaa innostuksemme tästä kauniista ja maukkaasta tuotteesta myös sinun kanssasi. Hienoa kristallisuolaa myydään 1 kg:n pusseissa, jotka ovat hinnaltaan 5,95 €.

 

Kristallisuola on luonnonsuolaa, jota louhitaan muinaisesta sisämaan merenpohjasta Himalajan vuoriston alaosasta. Se on jäänyt saasteilta suojaan mannerlaattojen puristuksiin ja siksi pysynyt erittäin puhtaana. Puristuksen aiheuttaman paineen seurauksena tämän luonnonsuolan rakenne on kristallisoitunut. Suurin osa suolakaivosten suolasta on tummanharmaata kivisuolaa, mutta siellä täällä kulkee punertavan valkoisia suonia, joista puhtain kristallisuola louhitaan käsin.

 

Himalajansuolaa

Värinsä vuoksi Himalajan vuorisuolaa kutsutaan myös ruususuolaksi. Kaunis punertava väri syntyy suolan sisältämistä lukuisista mineraaleista kuten mangaanista ja rautaoksidista. Kristallisuolassa on tallella kaikki alkuperäiset kivennäisaineet ja mineraalit, joita on yli 80.

 

Tässä suhteessa kristallisuola eroaa tavallisesta valkoisesta ruokasuolasta. Ruokasuolasta on poistettu kemiallisesti kaikki mineraalit, koska ne haittaavat suolan teollista jatkojalostusta. Hyödyllisten kivennäisaineiden päivittäinen tarve ei tietenkään täyty kristallisuolaa syömällä, mutta käsittelemättömässä luonnonsuolassa mineraalit ovat erittäin hyvin imeytyvässä muodossa.

 

Kristallisuolaa käytetään ruoanlaitossa ja mausteena kuten tavallista suolaa. Pienikiteinen suola sopii ruoanlaittoon ja leivontaan, suurikiteinen esimerkiksi suolaamiseen, säilöntään ja koristeeksi. Tiivis kiderakenne tekee kristallisuolasta hitaammin liukenevan ja aromikkaan pehmeän makuisen. Yhä useampi vaihtaa valkoisen, käsitellyn suolan ruususuolaan jo yksinomaan sen paremman maun vuoksi. Kristallisuola kannattaa säilyttää ilmatiiviisti valolta suojattuna.

 

 

Säilöntää ja herkkuja

 

Myös ihon- ja kauneudenhoidossa suolaa on käytetty jo ammoisista ajoista asti. Hoitavien, puhdistavien, kosteuttavien ja ravitsevien ominaisuuksiensa vuoksi se ei ole ollenkaan huono vaihtoehto! Tutustumme suolan tähän puoleen seuraavassa blogikirjoituksessa ja esittelemme myös valikoimistamme löytyvän Himalajan jalkasuolan, suolakuorinnan sekä suolasaippuan.

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna