Sieniä ja sipuleita

Mistä asioista sinä pidät syyskuisessa luonnossa? Minä nautin usvaisista aamuista ja kimaltavista seiteistä. Sateisen metsän tuoksusta. Sienistä. Auringon lämpimistä säteistä, jotka saavat puutarhan viimeiset tomaatit kypsymään ja kurpitsat kasvamaan.

 

Kurpitsaa ja lehtikaalia

Sienestysaika on käsillä!

 

Myös metsiin on noussut paljon syötävää satoa. Tatteja, vahveroita, haperoita, rouskuja, torvisieniä, kantosieniä, orakkaita… monenlaisia makuja pannulle ja talven varalle.

 

Herkkutatteja

Kantarellit

Sienikirja

 

Useat lajit on helppo tunnistaa ulkonäön perusteella, toisiin saa vihjeitä hajusta ja jopa mausta. Älä kuitenkaan maista mitä tahansa sientä äläkä kerää syötäväksi sieniä, joita et varmasti tunne. Suuri suomalainen sienikirja esittelee sienet niiden kasvuympäristön mukaan. Tämän kätevän, kattavan oppaan saat mukaasi Megasta tasan kympillä! (Ovh. 29 €.)

 

Lauantaina 2.9. järjestämme Megamyyntiareenalla syyspuutarhapäivän ja pienimuotoisen sieninäyttelyn. Silloin tuttuja ja ehkä vähän tuntemattomampiakin sieniä pääsee katselemaan ja tutkailemaan ihan livenä. Tervetuloa!

 

Tulppaanimeri

 

Sienten ohella lauantai tulee olemaan sipulipäivä. Sipulibaarimme tarjoilee irtosipuleita, joita voi kerätä laatikoista haluamansa määrän. Irtosipulit ovat kookkaampia kuin pusseissa myytävät sipulit, mikä takaa hyvän kasvun ja upean kukinnan.

 

Sipulibaari

 

Pusseissa löytyy runsas valikoima sipulikukkia niin modernille kuin luonnonmukaiselle pihalle, ruukkupuutarhaan, perennapenkkiin tai kivikkopuutarhaan. Tulppaaneja, narsisseja, pikarililjoja, sinililjoja, helmililjoja, kevättähtiä, lumikelloja, suvikelloja, puutarhahyasintteja, posliinihyasintteja, laukkoja, krookuksia… kannattaa kuitenkin olla ripeä, koska pussit hupenevat nopeaan tahtiin!

 

Puutarhuri paikalla lauantaina klo 10-14 opastamassa sipulien valinnassa. Voit ladata itsellesi sipulikukkien istutusohjeen tästä linkistä  ja  tämän linkin takaa löytyy ohje sipulien talvettamiseen ruukussa. Jos omistat kellarin, tämä onkin mukava idea, koska kellarissa talvehtiminen aikaistaa kukintaa useilla viikoilla! Ohjeet saatavissa myymälästä myös paperiversioina.

 

lumikello

Krookukset