Sukankudonnan SM 2018
Sukankudonnan SM 2018

Tunnetaanko Sinut luovuudestasi tai sujuuko neulominen Sinulta vaikka silmät suljettuna? Ehkä nopeus tai kokeilunhalu on Sinun valttisi? Sukankudonnan suomenmestaruuskisoissa on yksi kaikille avoin sarja, ja siihen voi osallistua yksin tai joukkueena, jolloin neulojaa vaihdetaan lennossa. Sukat jäävät kisan jälkeen pysyvästi Kässä-Pussin sukkagalleriaan, ja niitä ti niistä otettuja valokuvia voidaan käyttää Kässä-Pussin markkinoinnissa. Kisaan osallistuminen on maksutonta.

SM aikataulu

Kaikki osallistujat (myös ennakkoon paikkansa varanneet) ilmoittautuvat paikan päällä kisatoimistoon, josta he saavat mukaansa osallistujanumeron. Ilmoittautuminen alkaa klo 9:30 ja kisainfo pidetään klo 10:30 Kässä-Pussi-osastolla. Kilpailussa käytetään teeteen suosituinta sukkalankaa Pallasta, jonka eri väreistä voi valita mieleisensä kisan lankabaarista. Kilpailu käynnistyy klo 11 ja sukkia voi jättää arvoitavaksi klo 14:30 saakka. Voittaja julkistetaan klo 15:30. Tekstiiliteollisuus Oy sponsoroi kilpailun langat, ja Kässä-Pussi puikot tai koukun jokaiselle osallistujalle, joten Sinun tarvitsee vain hypätä autoon ja hurauttaa paikalle. Huoltojoukot ovat tottakai tervetulleita mukaan.

SM arviointikriteerit sukankudont

Kisassa neulotaan tai virkataan yksi sukka, jonka varren tulee olla minimissään 10 cm korkuinen. Kantalapun ja teräkavennusten väli tulee myös olla vähintään 10 cm. Muuten tyyli on vapaa ja kaikki kantapäävariaatiot ja erilaiset kavennukset hyväksytään.

Sukka pisteytetään neljän kriteerin perusteella, ja ne ovat nopeus, tekninen toteutus, taiteellinen vaikutelma ja tyyli. Tuomareina ja kisan juontajina toimivat Tekstiiliteollisuus Oy:n toimitusjohtaja ja suunnittelija Niina Kaakkurivaara, Lankahelvetti-blogin Henna Jokio ja paikallinen tekstiilityön lehtori ja pitkän linjan käsityöharrastaja Minna Lindqvist.

SM Lammas
Palkinnot SM

Nyt päästiin asiaan! Vaikka kisaan osallistuisi isommallakin joukkueella, näistä palkinnoista riittää jokaiselle. Voittaja palkitaan 180 litran kaksipyöräisillä KOTTIKÄRRYILLÄ, jotka on täytetty langoilla. Toinen palkinto on SAAVILLINEN lankoja ja kolmas palkinto KAKSI ÄMPÄRILLISTÄ lankoja. (Alkuperäinen yhden lankaämpärin palkinto muokattu kahteen ämpäriin.)

Kässä-Pussi, Tekstiiliteollisuus Oy ja Pirtin Kehräämö Oy ovat lahjoittaneet palkintolangat, joiden joukossa on niin sukkalankaa, villalankaa, puuvillaa kuin erilaisia sekoitelankoja, erikoislankoja ja asustelankoja, esim. merkeiltä: Vogue, Performance, Teetee, Pirtin kehräämö, Rellana, Drops, Mandala, Nako, Nykälän lanka ja Kaupunkilanka.

Pääpalkintojen lisäksi arvomme kaikkien osallistujien kesken myös useita erilaisia tuotepalkintoja.

Ykköspalkinto
Ykköspalkintona isot langoilla täytetyt kottikärryt.
Kakkospalkinto
Toinen palkinto on saavillinen lankoja.
Kolmospalkinto
Kolmospalkintona kaksi ämpärillistä lankoja.
ennakkoilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kisaan alla olevalla lomakkeella. Mukaan mahtuu 50 ennakkoilmoittautunutta osallistujaa, joten varaathan oman paikkasi ripeästi. Lomake sulkeutuu määrän ollessa täynnä. Pidämme kilpailupaikan auki myös viidelle ensimmäiselle, jotka saapuvat suoraan paikanpäälle. Pidätämme oikeuden muutoksiin tarvittaessa. Lisätietoja kisasta puh. 050 348 5337 tai info@megaareena.fi. Jos lomakkeen lähettäminen ei jostain syystä onnistu, voit ilmoittautua myös puhelimitse.

Ilmoittautumislomake


Täytäthän kaikki kentät. Jos ilmoitat kisaan enemmän kuin yhden ihmisen, jätäthän alustavan tiedon myös joukkueen koosta, niin osaamme varata sopivasti tilaa.


Oma nimi sekä mahdollisen joukkueen nimi ja osallistujamäärä: (*)

Sähköpostiosoite: (*)

Puhelinnumero: (*)

Tietoja käytetään ainoastaan kisarekisterin luomiseen eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille. Ilmoittautuminen on sitova, joten jos et pääsekään paikalle, ilmoitathan siitä meille mahdollisimman pikaisesti.

 

Menossa mukana