Sukka- ja myssykeräys

Meillä on ilo aloittaa yhteistyö Helsingin Lastenklinikan vastasyntyneiden teho-osaston kanssa. Keräämme helmi- ja maaliskuun 2017 ajan pieniä vauvojen myssyjä ja sukkia lahjoitettavaksi osastolla käytettäväksi sekä mukaan sieltä lähteville pikkuisille. Sekä osastosta että hyväntekeväisyystempauksesta kerrotaan lisää blogissamme, tälle sivulle on koottu käytännön ohjeistus keräystä varten.

 

Osastolla hoidetaan vastasyntyneitä pikkukeskosista täysiaikaisiin asti ja heidän kokonsa ja painonsa vaihtelee hyvin paljon, joten myös pipoja ja sukkia tarvitaan monessa koossa. Voit neuloa tai virkata joko yhteensopivan setin tai vain jommankumman asusteen, kaikki otetaan lämmöllä vastaan.

Käytettävän langan tulee olla pehmeää ja konepestävää, esimerkiksi villasekoitetta, merinovillaa, bambua tai muuta sopivaa vauvalankaa. Myssyissä saa olla pieni kohopintainen koriste, mutta vain etupuolella, jotta se ei paina. Yksinkertainen sileä pipo toimii oikein hyvin, vaihtelua saa väreillä, kuvioilla ja erilaisilla neuloksilla. Sukat voivat olla perussukkia tai pötkylämallilla tehtyjä. Pääasia on, että niiden varret ovat löysiä, eivätkä kiristä tai purista. Sukat kannattaa kiinnittää langalla toisiinsa kiinni, niin parit pysyvät tallessa.

Pastellisävyinen babylanka

MITÄ ON KENGURUHOITO?

Sillä tarkoitetaan ennenaikaisesti syntyneen vauvan hoitamista suunnitelmallisesti ja säännöllisesti ihokontaktissa äidin tai isän kanssa. Vauva on vaippasillaan, käyttäen myssyä, johon on neulottu myös siivekemallinen kaulus. Myssy lämmittää pään lisäksi ihanasti myös niskaa ja harteita. Kenguruhoito parantaa varhaista vuorovaikutusta ja lievittää sekä vanhemman että lapsen stressiä. Se vähentää infektioita ja lisää äidin maidoneritystä. Lisäksi vauva nukkuu paremmin ja hengittäminen on helpompaa. Lisätietoja aiheesta on esimerkiksi Kenguruoppaassa ja THL:n Lastenneuvolakäsikirjassa.

 

Ohje keskosen kengurumyssyyn

Lämmin Ilo -blogissa on kätevä kenguruhoitomyssyn ohje keskosvauvoille. Lataa tästä.

Ohje peruspipoon vauvalle

Ladattava ohje perusmallisen pipon tekemiseen vauvalle. Helposti muunneltava malli.

Vauvan villasukkien ohje

Simpsukan blogista löytyy useita  erilaisia ohjeita ja variaatioita sukkien neulomiseen vauvoille.

Ohje keskosvauvan villasukkiin

Keskoselle sopiva villasukkaohje majailee Sukkasadon Heinäladon

blogissa. Ladattavissa tästä.

Yllä olevia ohjeita voi vapaasti käyttää, kunhan ei käytä niitä kaupallisiin tarkoituksiin. Lämmin kiitos kaikille bloggaajille avusta! Myös Pinterest on pullollaan ideoita ja linkkejä erilaisiin ohjeisiin ja olemmekin koonneet alla olevaan tauluun joitakin niistä. Kuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan tarkemmin.

 

Voit tuoda tekemiäsi vauva-asusteita Megamyynti Areenan infokassalle, niin keräämme ne talteen toimitettavaksi eteenpäin. Käsitöitä on myös mahdollista lähettää osoitteella: Suomen Megamyyntiareenat Oy / Lämmintä pikkuisille, Kankaantie 13, 16300 Orimattila. Keräysaika päättyy 31.3.2017. Lisätietoja: info@megaareena.fi tai 050 348 5337.