Suolaista ihonhoitoa

Oletko koskaan tehnyt suolanaamiota, peseytynyt suolasaippualla tai upottanut jalkojasi lämpimään suolakylpyyn? Suolaa on käytetty ammoisista ajoista asti se on edelleen luonnollinen ja toimiva ainesosa ihon- ja kauneudenhoidossa.

 

Himalajan suolan historiasta ja ominaisuuksista kerrottiin edellisessä jutussa. Tällä kertaa kokeilemme suolan käyttöä kotikosmetiikassa ja esittelemme Megan valikoimista löytyviä valmiita puhdistus- ja hoitotuotteita, joissa on käytetty Himalajan suolaa.

 

Miten suola vaikuttaa?

Se hoitaa ihoa luonnollisella tavalla puhdistaen ja desinfioiden. Suolan mineraalit ravitsevat ihoa ja ylläpitävät ihon kosteustasapainoa. Kuivalle iholle suola onkin hyvä apu, samoin atooppiselle ja akneen taipuvaiselle iholle.  Suola myös helpottaa ihottuman ja allergian oireita. Rikkoutuneelle iholle suola ei sovi, muuten sitä voi hyvin kokeilla.

 

Suolainen jalkakylpy

 

Kylpysuola

Tämä lienee se tutuin tapa käyttää suolaa ihonhoidossa. Ihan yksinkertaisimmillaan kylpyyn tarvitaan pelkkiä suolakiteitä. Kylpy rentouttaa sekä mieltä että lihaksia. Suolakylpy syväpuhdistaa ja hoitaa ihottumia. Suola saa ihohuokoset avautumaan, jolloin kuona-aineet ja myrkyt poistuvat elimistöstä osmoosin avulla. Ihohuokoset puhdistuvat ja talirauhasten toiminta normalisoituu.

 

Jalkakylpysuola
Emendon tuotteista löytyy Himalajan jalkakylpy, puhdasta kristallisuolaa turvonneille ja väsyneille jaloille. Yhtälailla tämä kylpysuola sopii koko keholle. Hinta 6,90 €/260 g (26,54 €/kg).

 

Kaunis purkillinen kylpysuolaa on myös oivallinen sisustuselementti ja ihana lahjaidea. Suolan sekaan voi halutessaan lisätä eteeristä öljyä. Laventeli, eukalyptus, inkivääri, ruusu, sitrukset tai piparminttu ovat hyviä vaihtoehtoja ja jokaisella on tuoksun lisäksi omanlaisensa vaikutus elimistöön. Kuivatut yrtit, puiden lehdet ja kukkien terälehdet sopivat mukaan antamaan väriä ja tuoksua. Jos suolaa haluaa värjätä, se onnistuu muutamalla tipalla elintarvikeväriä. Värillinen suola sopii vaikkapa jalkakylpyihin.

 

Sitten vain ainekset sekaisin ja ilmatiiviiseen lasipurkkiin. Suosikit erilaisista öljyistä ja kuivatuista aineksista löytyvät kokeilemalla ja alkuun pääsee ihan muutamalla aineksella. Kylpysuolan valmistus on helppoa ja hauskaa ja sopii hyvin yhteiseksi puuhaksi perheen pikkuistenkin kanssa.

 

Himalajan suolaa ihonhoidossa
Himalajan kristallisuolaa, kuivattuja ruusun terälehtiä ja suklaaminttua sekä eteerisiä öljyjä. Megan valikoimissa Emendon eteerisistä öljyistä piparminttu-, eukalyptus-, laventeli-, ja teepuuöljy 4,90 €/10 ml.

 

Mittarimato

Luonnon aineksia keräillessä vastaan saattaa tulla monenlaisia pieniä ihmeitä.  Näiden ruusun terälehtien keskeltä kiipesi pikkuinen värikäs toukka. Lautasen reunalta sen matka jatkui onnellisesti takaisin pihalle ja ruusupensaaseen.

 

 

Suolakuorinta

Suolakuorinta poistaa kuolleen ihosolukon, parantaa verenkiertoa ja kosteuttaa sekä pehmentää ihoa. Suolakuorinta on helppo valmistaa sekoittamalla 2-3 rkl suolaa samaan määrään laadukasta kasviöljyä, esimerkiksi oliivi-, manteli-, seesami- tai kookosöljyä. Öljyn sijasta voi käyttää myös hunajaa. Kasvojen kuorintaan hieno suola on omiaan, vartalolle voi käyttää karkeampaakin suolaa. Suolakuorinta levitetään iholle ja sen annetaan vaikuttaa 5-15 minuuttia. Suolan voi sekoittaa myös siihen puhdistustuotteeseen tai suihkugeeliin, mitä käyttää.

 

Suolakuorinta
Emendon Himalajan suolakuorinta on riittoisaa ja se on pakattu kätevään purkkiin. 9,90 €/200 ml (49,50 €/kg).

 

Himalajan suolasaippua

Mahtava tehopakkaus luonnolliseen ihonhoitoon. Ehkäisee ja hoitaa näppyjä, desinfioi ja kuorii hellästi. Kastele saippua ja pyörittele hetki kädessä, levitä sitten kasvoille. Kaunis, tuoksuton ja todella riittoisa.

 

Käsisaippuana suola on huikea, koska se toimii luonnon omana desinfiointiaineena poistaen pöpöt tehokkaasti käsistä. Suolasaippua sopii myös deodorantiksi. Kostuta suolapala ja sivele iholle. Ei estä hikoilemista, mutta poistaa bakteerien aiheuttaman hien hajun. Helpottaa myös hyttysenpistojen aiheuttamaa kutinaa.

 

Suolasaippua
Suolasaippuan hinta on 4,90 €/240 g (20,42 €/kg). Todella riittoisa ja monikäyttöinen tuote!

 

Ja sitten vaan testaamaan… Täällä ainakin on inspistä ilmassa ja jalkakylpyjä tekeillä. Myös suolasaippua lähtee heti kokeiluun! Luonnollinen ihonhoito ja kotoinen kosmetiikka houkuttelee, koska silloin voi valita juurikin ne puhtaat, luonnolliset ja turvalliset ainesosat joista itse pitää ja joita haluaa käyttää! Toivottavasti sinäkin innostuit!

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna