Vaaleanvihreitä unelmia

Luonto on vaipunut talvihorrokseen. Kasvit ja siemenet lepäilevät pehmeän lumivaipan alla, toivoen vielä vähän paksumpaa peittoa ylleen. Joinakin päivinä keskitalven aurinko kirkastaa hetkeksi maiseman. Nuo muutamat tunnit pehmeää, pastellista valoa ovat lumoavan kauniita ja antavat lupauksen pian koittavasta keväästä. Eikä aikaakaan, kun aurinko kipuaa taas korkealle valaisten ja lämmittäen, sulattaen ja herättäen.

 

Talvihorros

 

Meille viherpeukaloille talvi on suunnittelun aikaa. Kun siemenluettelot kolahtavat postiluukusta, hihkumme innosta. Vanhat suosikit pitävät pintansa, mutta jotakin uutta ja erilaista on aina kiva kokeilla. Ja vaihtoehtojahan riittää…

 

Kevättä rinnassa

 

Pikkutaimia

 

Kotipuutarhurien lisäksi myymälät suunnittelevat kevättä jo täysillä. Haluamme luoda Megaan houkuttelevan, inspiroivan puutarhaosaston, jossa viihdytään. Siksi kuulisimme mielellämme myös sinulta, mitä haluaisit valikoimistamme löytää! Pääset vastaamaan kyselyyn Megan Facebookissa tai Instagramissa.

 

Juurikkaat

Keltaista ja vihreää

Värikkäitä vihanneksia

 

Siementen perusvalikoima pysyy ennallaan, mutta nostamme rinnalle myös hauskoja, vähän erilaisia lajikkeita tutuista kasveista. Olemme itse innostuneet värikkäistä juureksista. Porkkanoita ja retiisejä sateenkaaren väreissä. Raidallista punajuurta, keltajuurta, lilaa kyssäkaalia. Eikä unohdeta tulevia vuoden 2017 vihanneksia, salaatteja, jotka kattavat monenlaisia lajeja ja lajikkeita kaalikasveista pinaatteihin ja erilaisiin lehtisalaatteihin. Näitä siemenhyllyistämme löytyy varmasti.

 

Anemone

Unikko

 

Entäpä kukat? Unikkoa, krassia ja auringonkukkaa ei voi koskaan unohtaa, niin kauniita ja tykättyjä ne ovat. Samoin ruiskaunokki, tuoksuherne ja kehäkukka, kukapa pärjäisi ilman niitä? Suosikkien rinnalta kuitenkin löytyy iso liuta muita kaunokaisia, jotka ovat hyvinkin tutustumisen arvoisia.

 

Kukkavalikoimissa on myös erilaisia sekoitteita, esimerkiksi Perhosniitty, jonka avulla saat houkuteltua loppukesän upeita perhosia ruokailemaan pihallesi. Syötävien kukkien sekoitteella koristelet vaikkapa salaatit, kakut ja sämpylätaikinat. Ja oman lisänsä väriloistoon antavat kukkasipulit.

 

Auringonkukat

 

Onneksi kotoisilla puutarhaunelmilla ei ole vielä hoppu. Loppuvuosi tuo mukanaan omat puuhansa ja kiireensä, keskitytään rauhassa niihin. Vietetään vapaapäiviä, nautitaan rakkaiden seurasta ja kaamosajan kauneudesta. Suunnitellaan hiukan tulevaa, unelmoidaan vaaleanvihreiden linssien läpi.

 

Pian ollaankin jo ensi vuoden puolella ja päästään tositoimiin. Siemenet saapuvat myymälään ja alkaa esikasvatuksen aika. Viljelyvinkkejä, uusia lajikkeita, kuvia ja tarinoita… blogissa luvassa talven ja kevään mittaan kaikkea tätä.

 

Juuri tällä hetkellä olisi kuitenkin ihanaa kuulla, mitä Sinä tahtoisit Megan puutarhaosastolta löytää, joten klikkaathan Facebookiin tai Instagramiin ja kerrot omat toiveesi! Aikaa vastaamiselle on 26.12. saakka. Vastaajien kesken arvotaan 27.12. kaksi Vefin mustaa, muovista ruukkualustaa (53×32 cm) taimikasvatusta varten. Alustoissa on reunat ja niihin mahtuu hyvin useita rivejä taimikasvatuspotteja tai pieniä ruukkuja. Palkinnot noudettavissa Megasta, niitä ei postiteta.

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna